Kései Pincze

A Kései Pincze tulajdonosa, Szabó István szeretettel köszönti Önt!

Jó szívvel hívom meg Önt kézműves borászatunkba.

A Kései Pincze Tokaj városában található, amely a világ első zárt borvidéke 1737 óta. A táj számos egyedülálló értékének köszönhetően egyedi, minőségi borokat készítünk természetes eljárással. A szőlő művelése, feldolgozása és a bor készítése során a szeretet, az elhivatottság vezérli utunkat. Így boraink méltóak e borvidék patinás történelméhez.

KÉSEI PINCZE

 

Szőlőterületeink

Szőlőink a tokaji Verebes dűlőben és a bodrogkeresztúri Dereszla dülőben helyezkednek el.
Összesen mintegy 1,5 hektáron gazdálkodunk. 

A Verebes dűlőben több mint 30 éve gondozzuk furmintból, hárslevelűből és sárga muskotályból álló szőlőinket. A furmintot 1992–ben telepítettük, legfiatalabb szőlőnk pedig a 2004–ben ültetett sárga muskotály.

A Dereszla dűlőben családi örökségből származó furmintot, hárslevelűt és sárga muskotályt nevelünk.

Bor specialitásaink

Specialitásainkat, a páratlanul zamatos, szép kései szüretelésű borokat az adott szőlőfajta lehető legkésőbbi szüretelésével nyerjük.

A pince

A borászkodást 1981-ben házunk néhány négyzetméteres kis pincéjében kezdtem. 27 évvel később- az út hosszú volt, tele rengeteg tervvel és áldozatos munkával-2008-ban vált valóra a régi álmom, hiszen elkészült az új pince-borház.

A Kései Pinczét közel 1,5 évig ástuk és építettük saját kezeinkkel, míg végül elnyerte mai formáját. A pincében egyszerre 40 főt tudunk vendégül látni.

Szeretettel látom Önt és kedves családját, barátait a Kései Pincze egyedi borprogramján, ahol a borkóstoló és bemutató közben kulisszatitkokat is elárulok a szép boraink készítéséről.

 

Szabó István

pince-tulajdonos

Kései Pincze

3910 Tokaj, Csalogány út 23.

Kései Pincze

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.